Gyurcsány: a valóság

gyurcsany-ferenc-ehsegsztrajk-utan.jpg                                                                              

                                                                            Gyurcsány Bűne a Facebookon

Gyurcsány Ferenc

A Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig, 2006-tól országgyűlési képviselő, 2011-től a vezetésével alakult Demokratikus Koalíció elnöke. Mindenki ismeri, és mindenki tud róla valamit. De vajon mit tudunk róla valójában, és mi az, amit csak ismételgetünk a róla terjedő szóbeszéd alapján?

Friss topikok

  • alte trottel: @csibigabi: Ki mondta neked, mókamiki, hogy a rendőrségi állomány felvételénél előnyben részesíti... (2014.01.08. 22:22) Gyurcsány, a szemkilövető III. (folyt.)
  • csibigabi: "Gyurcsány a magyar politikai élet megkerülhetetlen szereplője" - meglátjuk, tartja-e szavát, hog ... (2014.01.07. 13:01) Húzzunk bele!
  • csibigabi: "teljes joggal oszlatta fel őket" - leesett azonosítókkal... (2014.01.07. 12:59) Gyurcsány, a szemkilövető II. (folyt.)
  • csibigabi: @Ursus maior: ja, vili, a balosok észkombájnok, a jobbosok meg ugye... Perzselően demagóg vagy, ko... (2014.01.07. 12:52) Gyurcsány, a hazug II. (folyt.)
  • csibigabi: Ursus, az óvodabotrányról nem írsz? Se a szakdolgozatról? Hol marad a belvárosi kaszinóbotrány a v... (2014.01.07. 12:50) Gyurcsány, a hazug IV. (folyt.)

Gyurcsány, a hazug IV. (folyt.)

2013.11.17. 17:05 | Ursus maior | 8 komment

És mi van az adócsökkentéssel kapcsolatos hazugsággal?

Miféle hazugsággal?

Hát, 2005 őszén csökkentették az ÁFÁ-t, aztán 2006-ban, a választás után visszaemelték. Ez nem a választók becsapása?

Nem, mert nem így történt. Ha előveszed az MSZP 2002-es választásra kiadott programját, abban megtalálod azt a pontot, hogy az ÁFA két felső kulcsát egyesíteni fogják. Nos, Gyurcsány ezt úgy hajtotta végre, hogy a 25%-os kulcsot 2005 őszén 20-ra mérsékelte, aztán a 15%-os kulcsot 2006-ban ugyancsak 20-ra fölemelte. Vagyis nem az egy évvel korábban csökkentett kulcsot emelte meg, hanem azt, amiről az MSZP már 2002-ben megígérte, hogy emelni fogja. Igaz, a csökkentést és az emelést nem egy lépésben hajtotta végre, de hát a világ minden kormánya választás elé szokta időzíteni az adócsökkentést és választás utánra az adóemelést, nem?

Nem tudok vitatkozni a konkrét érveiddel... Miért van mégis folyamatosan az az érzésem, hogy hülyére veszel?

Azért, mert hét év agymosásától te sem tudsz egykönnyen szabadulni. Nem csak a Fidesz sulykolta ennyi időn át egy negyven perces monológból gondosan kimazsolázott félpercnyi hangfelvétel alapján, hogy „Gyurcsány hazudott”, de egy idő után ezt kezdték mantrázni a Gyurcsánnyal szemben kritikus ballib véleményformálók is.

Azt akarod elhitetni velem, hogy Gyurcsány sosem hazudott?

Nem. Az a politikus, aki még sosem hazudott, az nem Gyurcsány, hanem Orbán Viktor – ezt a legbiztosabb forrásból tudjuk: ő maga mondta. Gyurcsánnyal kapcsolatban mindössze annyit akarok beláttatni veled, hogy te sem tudsz tőle első miniszterelnöki időszakából olyan kijelentést idézni, ami ne volna igaz, és jelentős hatást gyakorolt volna a 2006-os választás kimenetelére. Csak a hétéves agymosás, mint a legtöbb emberre, rád is úgy hatott, hogy átrendezte az emlékeidet: a részletek természetszerűleg elmosódtak, ami pedig megmaradt, azt önkéntelenül úgy rendezed át, hogy a hosszú, fáradságos propagandamunkával beléd táplált Gyurcsány-ellenes előítéletnek megfeleljen.

Tanultam pszichológiát, ezért tudom, hogy ez tényleg lehetséges, de nagyon nehéz elhinnem, hogy én is bedőltem egy ilyen egyszerű trükknek... De akkor mi volt a már idézett „hazudtunk reggel, éjjel és este”?

A „hazugság” itt nem konkrét kijelentésekre vagy ígéretekre vonatkozott, hanem a politika egészére. Éspedig nem csak a sajátjáéra. Ha meghallgatod az egész felvételt, neked is világos lesz, hogy Gyurcsány kritikája az egész rendszerváltás utáni politikai osztályra irányul: valamennyi kormány, talán csak a Horn-kormány kivételével, és a mindenkori ellenzék is azt akarta elhitetni a választókkal, hogy jelentős erőfeszítés nélkül is élhetnének jobban. Ez pedig nem igaz. Gyurcsány többes szám első személyben fogalmazott, mert ezalól a saját első kormányzati ciklusát sem tartotta kivételnek. 2004 őszén, amikor miniszterelnök lett, nem volt ereje változtatni ezen, hiszen azért választották kormányfővé, hogy megnyerje, ne pedig, hogy elveszítse az MSZP-nek a választást. De a választás megnyerése után, akkor és ott, Őszödön azt akarta elérni, hogy a magyar politikai osztály egyszer s mindenkorra szakítson ezzel a hazugsággal. Nem rajta múlt, hogy nem így lett. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanybune.blog.hu/api/trackback/id/tr985639343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter bácsi 2013.11.25. 23:23:17

O.K! Mikor lett az M.Sz.P. tagja, és milyen feladatot látott el az M.Sz.P-ben? Erről nem látok adatot a rövid politikai életrajzában, pedig érdekes lenne a hiteles választ tudni!

2013.11.27. 10:41:25

Látom megy a gyurcsótány-mosdatás ezerrel. A végén szentté is fogjátok avatni? Még, hogy nem hazudott, folyamatosan azt teszi, de ezt feleslegesen nem ragoznám. Elég manipulatív egy blog, de mindegy, kár hogy semmi nem igaz a leírtakból rengeteg a hiba benne. Én ott voltam 2006-ban az utcán láttam, amit láttam engem az akkor, ott örökre meggyőzött, itt meg csak az látszik, hogy halvány fingod sincs a történtekről, látom ezerel mazsolázod az ATV-t mert mazsolázol, hogy a te szavaddal éljek, sok főleg kínos dologról meg egy szót sem írtál. Mellébeszélés és félremagyarázás erről szól a blogod.

Azért kíváncsi lenék melyik agyalágyult dkásfan szerkeszti ezt az egészet!

Ursus maior 2013.12.06. 08:51:23

@Péter bácsi: Az MSZP-nek valamikor 1999-2000 táján lett tagja. Volt a párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, az Országos Választmány tagja, 2004-ben miniszterelnök-jelölt, 2006-tól lemondásáig a párt elnöke. Párttagsága 2011 október 22-én, a Demokratikus Koalíció megalapításával szűnt meg.

Ursus maior 2013.12.06. 09:02:26

@ariskerase: Igazán frappánsak az érveid.
Folyamatosan hazudik, de egy hazugságot sem tudsz idézni tőle (ezért nem is ragozod...).
A blog manipulatív, mert semmi nem igaz belőle, de egy állítását sem próbáltad meg cáfolni.
Rengeteg a hiba benne, de egyet sem említesz meg.
Sok, főleg kínos dologról egy szót sem írtam, de ezek közül sem nevezel meg egyet sem.
Nekem, aki a Gyurcsányt hazugsággal vádolók legkedveltebb toposzait megcáfoltam (és az én állításaim ellenőrizhetőek), fingom sincs az egészről, bezzeg te, aki csak minősítgetsz meg vagdalkozol, te tisztában vagy mindennel. Merthogy te 2006-ban ott voltál az utcán, és ez számodra az ultima ratio, noha a 2006 őszi eseményekről majd még csak ezután fogok írni.
Így "érveltek" ti, jobbosok, akiknek már a Gyurcsány név hallatán is vörös köd üli meg az agyát... Ti gyűlölitek, ezért evidens, hogy mindenki másnak gyűlölnie kell, minden rossznak ő az oka, és aki ennél árnyaltabb véleményt fogalmaz meg, az fizetett ügynök, vagy judeobolsevista-plutokrata fan.

2013.12.13. 13:44:12

@Ursus maior: Öreg, amit te csinálsz az félremagyarázás és csúsztatás, apró jelentéktelen dolgokat nagyítasz és ferdítesz el, arról nem beszélve, hogy ezzel a módszerrel, amit te csinálsz Sztálinból is lehetne egy szentet csinálni. Sem időm, se kedvem megcáfolni a baromságaidat! Hazugságai annyi van, hogy felsorolni is sok lenne, kezdve öszöddel, amit utólag úgy magyaráz, mint valami igazságbeszédet pedig nem volt az. Ő soha, de soha nem állt ki a nyilvánosság előtt, és mondta el, amit öszödön, azt egy szűk körnek tette. Amit utólag úgy állít be, mint valami nagy vallomást, hogy ő kiállt és megmondta a tutit pedig nem tette! 2006ban ott voltam és láttam,hogyan terelik össze az embereket a rendőrök, hogy aztán mint valami tüntető tömeget szétverjék, én ott voltam a nyugatinál. De mondhatnám, a szemkilövetéseket a térdepeltetéseket és kínzásokat a Magyar Rádió udvarán én ott dolgoztam! Ja és a rengeteg balos - fibes - ismerősömet,akik ott voltak a tömegben és dobálták a rendőröket, értsd: provokátorok! És sorolhatnám a plagizásálsa meg a többi baromsága pedig csak hab a tortán, azokba már kár lenne belemenni! Én nem foglalkozom egy ilyen megalomán, idióta emberrel mint csótány, teszek rá! Ultima ratiozhatsz, meg ursa maiorozhatsz itt, eljátszva, hogy te mennyire tudod a tutit, de ez engem nem érdekel! Érvelni érveltem ezer helyen itt bőven elég amit elmondtam! Csótány hazudott, hazudik és hazudni is fog amíg világ a világ, te itt mosdathatod a nevetséges párbeszédeiddel, előadva, hogy mennyire hasznos volt ő nekünk, neked lehet én szívtam miatta eleget!

csibigabi 2014.01.07. 12:44:01

Ursus, az, hogy magadat még hülyébbnek tetetve legyőzöd magad egy állati demagóg álvitában, elvtelen gyurcsányizmusodon túlmenően semmit sem bizonyít.

csibigabi 2014.01.07. 12:45:54

@Ursus maior: "Nekem, aki a Gyurcsányt hazugsággal vádolók legkedveltebb toposzait megcáfoltam..." - dehogy. A szájukba adtál néhány magad kitalálta idétlenséget, ezeket toposznak kiáltottad ki, majd "megcáfoltad".

csibigabi 2014.01.07. 12:50:13

Ursus, az óvodabotrányról nem írsz? Se a szakdolgozatról? Hol marad a belvárosi kaszinóbotrány a visszabérléssel? Kulcsár-ügy? Tudod, amikor Gyurcsány azt hazudta, soha nem volt dolga Kulcsár Attilával, majd nini, megtallták Kulcsár VIP-listáján és a vacsoravendégei között. És az milyen volt, amikor Avason futtatta az eszét? Te nem undorodsz tőle?
süti beállítások módosítása