Gyurcsány: a valóság

gyurcsany-ferenc-ehsegsztrajk-utan.jpg                                                                              

                                                                            Gyurcsány Bűne a Facebookon

Gyurcsány Ferenc

A Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig, 2006-tól országgyűlési képviselő, 2011-től a vezetésével alakult Demokratikus Koalíció elnöke. Mindenki ismeri, és mindenki tud róla valamit. De vajon mit tudunk róla valójában, és mi az, amit csak ismételgetünk a róla terjedő szóbeszéd alapján?

Friss topikok

  • alte trottel: @csibigabi: Ki mondta neked, mókamiki, hogy a rendőrségi állomány felvételénél előnyben részesíti... (2014.01.08. 22:22) Gyurcsány, a szemkilövető III. (folyt.)
  • csibigabi: "Gyurcsány a magyar politikai élet megkerülhetetlen szereplője" - meglátjuk, tartja-e szavát, hog ... (2014.01.07. 13:01) Húzzunk bele!
  • csibigabi: "teljes joggal oszlatta fel őket" - leesett azonosítókkal... (2014.01.07. 12:59) Gyurcsány, a szemkilövető II. (folyt.)
  • csibigabi: @Ursus maior: ja, vili, a balosok észkombájnok, a jobbosok meg ugye... Perzselően demagóg vagy, ko... (2014.01.07. 12:52) Gyurcsány, a hazug II. (folyt.)
  • csibigabi: Ursus, az óvodabotrányról nem írsz? Se a szakdolgozatról? Hol marad a belvárosi kaszinóbotrány a v... (2014.01.07. 12:50) Gyurcsány, a hazug IV. (folyt.)

Gyurcsány, a szemkilövető I.

2013.11.21. 11:45 | Ursus maior | 8 komment

Hehe. Úgy látom, szorul a hurok e körül a ti Gyurcsányotok körül. Lehet, hogy mégiscsak felelnie kell majd azért a sok disznóságért, amit 2006 őszén elkövetett?

Milyen disznóságra gondolsz?

Na, hallod?! Túllépte a hatáskörét, személyesen utasította a rendőri vezetőket, beáldozta a tévészékházat védő rendőröket, ártatlan embereket, civileket, papokat, országgyűlési képviselőket veretett meg, emberek szemét lövette ki,...

Állj, állj, állj! Menjünk csak sorjában! Honnan veszed, hogy rendőri vezetőket utasított?

Hogyhogy honnan? Egykori államtitkára most tanúsította ezt a bíróság előtt!

Semmi ilyesmit nem tanúsított – nem kell fölülni a kormánybefolyás alá vont MTI dezinformációinak. Kondorosi Ferenc azt vallotta a bíróság előtt: előfordult, hogy Gyurcsány közvetlenül, a miniszter vagy az ő tudta nélkül beszélt rendőri vezetőkkel. Példaként azt említette, hogy Gergényi Péter budapesti főkapitány a szolgálati út megkerülésével, közvetlenül a miniszterelnöknek nyújtotta be a lemondását. Kérdésre pedig azt válaszolta, hogy a miniszterelnök habitusát ismerve előfordulhatott ilyen eset máskor is, de neki nincs róla konkrét tudomása.

Jaj, ne mondd már! Kondorosi vallomására hivatkozott Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője is, amikor azt mondta, hogy Gyurcsány a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget, meg az egyik Békés megyei képviselő, valami Simonka György is azt nyilatkozta, hogy Gyurcsány 2006-ban emberek szemét lövette ki...

Na, erre a szemkilövetésre majd még visszatérünk. Mindenesetre Hoppál ezért a kijelentéséért rágalmazási perben fog felelni, Simonka pedig tekintélyes összeggel hizlalja majd a DK kampánykasszáját.

Hogyhogy?

Úgy, hogy Simonka ellen nem lehet büntetőeljárást indítani, mert a Fideszes haverjai nem függesztették föl a mentelmi jogát, ezért Gyurcsány személyiségi jogi pert indít ellene, komoly kártérítési igénnyel – mint pedig azt már korábban nyilatkozta, minden pénzt, amit ilyen személyiségi jogi ügyekben másoktól ki tud perelni, a DK kampányának támogatására ajánl föl.

És hogy fogja Gyurcsány bizonyítani, hogy mindezt nem követte el?

Sehogy. Bizonyítania nem neki kell, hanem annak, aki vádol. Márpedig a 2006-os rendőri vezetők most folyó perében eddig egyetlen utasításra derült fény: Gyurcsány arra adott utasítást, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg a tévészékházat.

Jó, hát ezt majd a bíróság eldönti. De akkor azt akarod mondani, hogy Gyurcsány nem is lépte túl a határkörét, és a rendőrség utasítása nem volt törvénytelen?

Azt, hát. Az akkor hatályos alkotmány 35. § kimondta: „A Kormány irányítja…a rendvédelmi szervek működését” – vagyis Gyurcsány a kormány nevében teljes joggal utasíthatta a rendőrséget. A Gulyás Gergely vezette parlamenti bizottság is csak annyit próbált felróni neki, hogy nem Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter útján adta ki az utasítást, ami nettó hülyeség.

Már miért volna hülyeség? Ha ez az igazságügy-miniszter hatásköre, akkor azt a miniszterelnök sem vonhatja el, nem igaz?

Aha. És az időveszteségen kívül még mi haszna lett volna annak, ha Gyurcsány nem a szolgálatban lévő rendőri vezetőt hívja föl, hanem a minisztert, aki aztán fölhívja az illetékes főrendőrt, hogy postázza neki a miniszterelnök utasítását? Egyébként, mint kiderült, Petrétei nem is volt elérhető, otthon, pizsamában nézte az eseményeket. Akkor ilyen esetben mi a teendő? A rendőrség ne tegyen semmit, mert nincs, aki utasítsa? Az volna még csak igazán abszurd! Azt hiszem, Ráth-Végh István írja le azt a történetet, hogy III. Fülöp spanyol király megégett a kandalló mellett, mert hirtelenjében nem tudták előkeríteni azt a grandot, akinek egyedül volt joga a király karosszékét odébb tolni. Ezt talán mégsem kéne mintának tekinteni. De mondom, ez a vita akadémikus, mert a rendőrség alapfeladata, hogy minden törvényes eszközzel tartsa fenn, vagy ha kell, állítsa helyre a közrendet és közbiztonságot, vagyis Gyurcsány egyetlen kiadott utasítása lényegében arról szólt, hogy a rendőrség teljesítse a kötelességét. Vicces lenne, ha emiatt bűnösnek kiáltanák ki.

Na, jó...

(folyt. köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanybune.blog.hu/api/trackback/id/tr575647717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bela von Szemok 2013.11.24. 08:09:16

Arra emlékszik a nagy Balaton-felvidéki borász (?) ,ami őt nem kompromittálja . Még ő mondta . "Teljes idő szakban telefon kapcsolatba voltam a rendőrség vezetőségével ill. Görény tábornok úrral ! Minden apró részletet kidolgoztunk ! Én utasítottam a székház védelmét minden körülmények között végre kell hajtani ! " Akkor mi ez ,ha nem beleszólás ? A Zuschlag perén is mikor tanúként beidézték ő nem emlékszik a szobájában elhangzottakra . (amnéziás a volt miniszter elnök ?) Értem akkor , miért záratta be az OPNI-t. ! Arra sem emlékszik ,hogy Cusival együtt ebédelt egy kocsmába és ott beszélték meg a Eu-s pénzek "kihelyezését"! Jó magam 50 évre visszamenőleg emlékszem kivel , hol ültem egy asztalhoz ! Hazug vagy Feri semmi más . Nem mersz szembe nézni az igazsággal , itt az idő a pihenésre és a kutakodásra hová is tetted a szakdolgozatod ! Pinnokió megint nőtt az orrod .

Mórija2 2013.11.24. 10:35:57

Nem tudom, hogy mi a baja egyeseknek evvel a szemkilövéssel kapcsolatban. Az én véleményem az ilyen megvadult a valóságtól elrugaszkodott tömeget törvényes eszközökkel kordába kell tartani. De aki akik elmennek gyújtogatni törni-zúzni rabolni, azok már törvényen kívül helyezték magukat. Akik ellen fellépett a hatalom. Mikor baj van a hőbörgők között akkor utána jön a szöveg DE HÁT NEKEM JOGAIM VANNAK. Hát nincsenek!!! Akik törvényen kívül helyezik magukat, nincs semmiféle joguk. Csak a kussolás. A kötelesség hol marad? Ha ez teljesül, akkor vannak jogok is.

Mórija2 2013.11.24. 10:38:29

@Bela von Szemok:

Hülyeségeket írsz, mert 50 évre visszamenőleges emlékezeted nem igaz. Nem kell a homokszórás.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.24. 11:22:37

Egy demokráciában ilyenkor a rendőrség szó nélkül használja a rendelkezésre álló eszközöket, és utólag sem legitimálják a randalírozók cselekedeteit visszamenőleges semmiségi törvényel Egy normális demokráciában a kormány megvédi az erőszakszervezeteinek (rendőrség) tagjait a helyszínen és az utólagos bírósági tárgyalások során is.

DarthVader 2013.11.24. 11:35:56

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Egy normális demokráciában az ellenzék legerősebb pártja baromira ódzkodik attól, hogy randalirozó csürhét vegyen igénybe politikai céljai eléréséhez.

DarthVader 2013.11.24. 11:40:59

@Bela von Szemok: feltéve, hogy Gyurcsány ezt mondta, hogy a "TV székházat minden eszközzel ... stb", ezzel szerinted hatáskörét meghaladva "beleszólt ". Szerintem te nettó hülye vagy.

(Mellesleg Orbán "csak az én vagy Bakondi úr engedélyével" Viktor természetesen "nem szólt bele". )

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.24. 12:35:08

@DarthVader: És egy normális demokráciában az ellenzék hatalomra kerülése után nem készül semmisségi törvény, és nem támogatják tovább a korábban randalírozó csürhét.
süti beállítások módosítása