Gyurcsány: a valóság

gyurcsany-ferenc-ehsegsztrajk-utan.jpg                                                                              

                                                                            Gyurcsány Bűne a Facebookon

Gyurcsány Ferenc

A Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig, 2006-tól országgyűlési képviselő, 2011-től a vezetésével alakult Demokratikus Koalíció elnöke. Mindenki ismeri, és mindenki tud róla valamit. De vajon mit tudunk róla valójában, és mi az, amit csak ismételgetünk a róla terjedő szóbeszéd alapján?

Friss topikok

  • alte trottel: @csibigabi: Ki mondta neked, mókamiki, hogy a rendőrségi állomány felvételénél előnyben részesíti... (2014.01.08. 22:22) Gyurcsány, a szemkilövető III. (folyt.)
  • csibigabi: "Gyurcsány a magyar politikai élet megkerülhetetlen szereplője" - meglátjuk, tartja-e szavát, hog ... (2014.01.07. 13:01) Húzzunk bele!
  • csibigabi: "teljes joggal oszlatta fel őket" - leesett azonosítókkal... (2014.01.07. 12:59) Gyurcsány, a szemkilövető II. (folyt.)
  • csibigabi: @Ursus maior: ja, vili, a balosok észkombájnok, a jobbosok meg ugye... Perzselően demagóg vagy, ko... (2014.01.07. 12:52) Gyurcsány, a hazug II. (folyt.)
  • csibigabi: Ursus, az óvodabotrányról nem írsz? Se a szakdolgozatról? Hol marad a belvárosi kaszinóbotrány a v... (2014.01.07. 12:50) Gyurcsány, a hazug IV. (folyt.)

Gyurcsány, a hazug II. (folyt.)

2013.11.09. 18:11 | Ursus maior | 8 komment

És mi van a 2006-os választási ígéretekkel?

Melyik ígéretre gondolsz?

Hát az összesre! A 2006-os kampányban Gyurcsány szétígérte magát, talán csak toronyórát lánccal nem ígért mindenkinek, aztán csak megszorítások lettek belőle...

Erre is rosszul emlékszel. A 2006-os kampányban Gyurcsány egyetlen dolgot ígért, igaz, azt sokszor és sokféleképpen mondta el: azt, hogy az EU által nekünk ítélt fejlesztési pénzekből egyetlen fillértől sem fogunk elesni azért, mert nincs meg a pályázathoz szükséges önrész – azt, ha másképp nem megy, a költségvetés fogja valamilyen formában biztosítani. És ezt be is tartotta.

Állj, ez így nem korrekt! Visszaélsz azzal, hogy hét év távlatából már nem emlékszem a konkrét ígéretekre. De arra nagyon jól emlékszem, hogy a kampányban Gyurcsány naponta ötször jelent meg az MSZP tv-hirdetéseiben, és nagyon jól hangzó dolgokat mondott keresetekről, nyugdíjakról, családi pótlékról, ingyenes tankönyvről és gyermekétkeztetésről, autópályákról, gépkocsikról és mobiltelefonokról...

Erre tényleg jól emlékszel. Csakhogy ezeket nem ígérte, hanem az előző négy éves kormányzás megvalósult eredményeiként emlegette. Emlékezz vissza: 2006-ban a Fidesz katasztrofális melléfogásra alapozta a kampánykoncepcióját. Azt hirdette, és akarta elhitetni az emberekkel, hogy „rosszabbul élünk, mint négy éve”, holott ez nyilvánvalóan ellenkezett az emberek mindennapi tapasztalataival; 2006-ban sokkal jobban éltünk, mint 2002-ben. Gondolj csak arra az idős nénire, akinek a fényképét az ezt hirdető plakátokon a legtöbbször lehetett látni, és akiről aztán utóbb kiderült, hogy a felvételt egy fél napon át készítették, mert sosem tudott eléggé keserves arcot vágni... Ebben a helyzetben Gyurcsánynak nem kellett ígérnie semmit, elég volt, hogy elsorolta az előző négy év kormányzásának eredményeit és ezzel szétzúzta a Fidesz-kampány alapját...

Hát... lehet... de mintha valami tizennegyedik havi nyugdíjról is szó lett volna, aztán a tizenharmadik havit is elvették...

Megint kevered a dolgokat. Tizenharmadik havi nyugdíjat Medgyessy ígért a 2002-es kampányban – ezt be is tartotta, holott a gazdaság teljesítménye ezt nem tette volna lehetővé. 2006-ban aztán Orbán Viktor állt elő azzal, hogy radikálisan csökkenteni kell az adókat és járulékokat, és arra a kérdésre, hogy „és akkor miből fogjuk fizetni a nyugdíjakat?” azt válaszolta, hogy ez majd úgy föllendíti a gazdaságot, hogy még tizennegyedik havi nyugdíjra is lesz fedezet. Ez már akkor is minden gondolkodó ember számára nyilvánvaló hülyeség volt, azóta pedig be is bizonyosodott, mennyire fölgyorsul a gazdasági növekedés egy ilyen lépés hatására: 2011-ben megcsinálták, a gazdaság pedig még az idén is jó, ha stagnál és nem esik vissza még tovább. A tizenharmadik havi nyugdíjat pedig a Bajnai-kormány szüntette meg 2009-ben – nem, mintha a válság hatására Gyurcsány ne kényszerült volna ugyanerre, ha továbbra is hivatalban marad.

Hm... Lehet.

 

(folyt. köv.)

 

Címkék: kampány választás hazugság ígéret Gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanybune.blog.hu/api/trackback/id/tr815622203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2013.11.10. 08:45:47

Érdekes személy! A politikában elfoglalt helyét sokáig nem tudja senki sem megkérdőjelezni. Nagyon profi céltudatos eredmény orientált ember.A baloldal nagyon sokat tanulhatna tőle, pozitív és negatív értelemben is. A négy és féléves regnálását tanulmányozni, reálisan dokumentálni, kellene. Tanulságos történet egy ember és az Őt "támogató" párt kapcsolatáról, együttműködéséről. Biztosítani kell a valóság megismerésének lehetőségét, eredményeit publikálni, tanítani kellene,

balfék 2013.11.10. 11:10:01

Sokáig azt gondoltam jóhiszeműen, hogy a ballib értelmiség és média beleesett a Fidesz által ásott karaktergyilkolászós csapdába, mikor átvette annak szlogenjeit mindenféle ellenőrzés nélkül. Mai eszemmel már úgy érzem, mintha közösen találták volna ki Gyurcsány "legyilkolását". Elegem van már a faszt papír zsebkendővel megfogó kurvákból(már elnézést!).

László Petrovics 2013.11.10. 11:45:01

Szerintem nagyon jól látod, az MSZP úgy tesz mintha semmi köze nem lenne a karakter gyilk....hoz.Pedig ők a felelősek. Tavaszra úgynézki a dolog hogy az MSZP szeretne csatlakozni a DK-hoz. Saját magát amortízálja.2018-ra az SZDSZ sorsára jut!!!

patyuka 2013.11.10. 14:18:13

Én egyre inkább úgy vélem, hogy a Gy. F. elleni karaktergyilkolászás mind a mai napig tartó "sikeres" folyamata főképp annak "köszönhető", hogy az ominózus őszödi történések nem lettek idejében és kellően kommunikálva, közzé téve, kibeszélve megvitatva.
Bizton állítható, hogy ezt a tisztánlátást a szocik nem is egy "prominense" koncféltő érdekből tudatosan kerülte/akadályozta, sőt némelyek – akarva-akaratlan – még kollaboráltak is az aljasság kiagyalóival …; maga Gy. F. pedig valami jóhiszeműen értelmezett szerénység, korrektség... okán, vagy mert ugyanilyenn indíttatásból alábecsülte a veszélyt, nem kellő eréllyel szállt szembe az ún. amortizálókkal .
Őszöd elhíresült második Gyurcsány-beszéde mára már talán megfelelő kibeszéltségű publicitással bír, de az első, a vitaindító, amely már akkor és ott szólt a pártbeli „megújulás és megtisztulás” elkerülhetetlenségéről is, amiknek kvázi attribútuma a megélhetési politikusok, az állás- és pozícióhalmozók privilégiumainak „megnyirbálása” is, még biztosan nem.
A közbülső őszödi eseményeket pedig – azaz a spontán, ezért aztán olykor vehemensre és fésületlen stílusúra sikeredett vitazárót indukáló frakcióvita tartalmát, az aprehendálók személyét, kifogásaikat, így a vélhető indítékaikat – lényegében még mindig homály fedi. Holott meglátásom szerint az a bajok origója.
Mostanság az MSZP fennen hirdeti, hogy megújult és megtisztult. Ám én még nem találkoztam olyan deklarációjukkal, amelyik a két önminősítést meghaladóan legalább azok kritériumainak egzakt felsorolását is tartalmazta volna. És akkor az állítólagos megvalósulásuk manifesztumairól még szó sem esett... Vajon miért is? Hisz akkora baromságot azért már a legelfogultabbjaik sem állíthatnak, hogy a változások Gy. F.-nek és elvbarátainak távoztával automatikusan bekövetkeztek, hiszen azok szükségét – még az elvárásaiknak is alapot vetve – éppen Őszöd mondta ki. Ergo a "megtisztulás és megújulás" etalonja maga a kiutált Gy. F. a
kiteljesedésükben megakadályozott őszödi beszédeivel és – szinte ultima ratioként – a későbbi pártszavazási szándékaival...
A minap Mesterházy Attila Kálmán Olgának az általam feszegetettekre hajazó kérdésére akként reagált, hogy bemutatott egy tablót az új pártvezetésről, és azon kijelentéssel kvadrálta a társaság értékét, hogy közülök/tőlük akaratuk ellenére semmiféle információ nem fog kiszivárogni.
Szerintem ez a fogadalom meg egy fotó eléggé silány, de annál röhejesebb bizonyítéka egy/a "megtisztulásnak és megyújulásnak", sőt sokkal inkább azok hiányárólól árulkodik!

Gyula Szatmáry 2013.11.10. 18:36:34

... most nem mondjátok komolyan, hogy a puch-simicska paktum egy új fogalom számotokra?! ... 70/30%? ... esetleg? .... a poltpeti cégének a fideszes feljelentést elutasító határozata, a napokban, Gyurcsány kampány finanszírozási pénzekkel kapcsolatos kijelentésére? ... azért van RAM-on kívül, winchester is! ... :'(

szloták · http://napiszlovak.blog.hu/ 2013.11.19. 21:20:51

Gyurcsány Ferenc legyen Gyurcsány fegyenc!

Ursus maior 2013.12.06. 09:49:00

@szloták: Nahát! Hogy te milyen szellemes vagy!
Nem törlöm a hozzászólást, hadd lássa mindenki, milyen szellemi teljesítményre futja a jobbosoknak...

csibigabi 2014.01.07. 12:52:42

@Ursus maior: ja, vili, a balosok észkombájnok, a jobbosok meg ugye... Perzselően demagóg vagy, kobak.
süti beállítások módosítása